Aanmelden schaatstrainingen ’24-’25

Kijk je er naar uit? Staan je schaatsen je al aan te staren in de hoek? Slijp ze alvast, want de wintertrainingen komen er aan! Vanaf zaterdag 12 oktober is onze kunstijsbaan weer open.

drie schaatsers in blauwe kleding en met helm op

In onderstaande informatie lees je ondermeer over:

  • Hoe je je aanmeldt voor de schaatstrainingen
  • Flexibel abonnement
  • Trainen op verenigingsuren (recreatieve schaatsers): informatie en trainingstijden
  • Trainingen voor licentiehouders (zgn KNSB-uren) (wedstrijdschaatsers): informatie en trainingstijden

Hoe het aanmelden voor de wintertrainingen werkt

Het is september en we stellen de trainingsinschrijving weer open voor het komende winterseizoen. Inschrijving is elk jaar opnieuw nodig, zodat we passende groepen kunnen maken en zorgen voor voldoende trainers.

Je aanmelding voor de trainingen moeten uiterlijk 1 oktober bij ons binnen zijn!
En dat geldt dan voor iedereen, ook als je vorig jaar al bij ons geschaatst hebt.

De gegevens worden volgens ons privacy-beleid ook tijdelijk vastgelegd in de ledenadministratie. Zie daartoe ons privacy-beleid op onze site: www.ballangrudbreda.nl

BELANGRIJK:

  1. Aanmelden is gemakkelijk: je hoeft in september je naam, adres, geboortedatum, gewenste trainingsdagen/-tijden alleen maar te mailen (marryvanbenthem@planet.nl of p.elzinga@planet.nl) of digitaal op onze Ballangrud website in te vullen.
    Van de ledenadministratie ontvang je zo snel mogelijk per email een plaatsingsbrief (een bevestiging van de uren waarop je gaat trainen).
  2. Met deze plaatsingsbrief ga je naar de kassa van Optisport Kunstijsbaan Breda. Daar wordt je chipkaart/toegangspas opgewaardeerd.

De inschrijvingen voor de licentiehouders verloopt anders dan voor de recreatieve schaatsers. Alle licentiehouders worden uitgenodigd voor de verschillende selectiegroepen bij Ballangrud.

Onder het trainingsschema staat een PDF Trainingsmenu winter 24-25 met nog veel meer informatie over trainingen, licenties, Korte Baan Toernooi, etc. Lees deze informatie goed door.

Flexibel abonnement

Wil jij je niet vastpinnen op één vaste avond? Ook komend seizoen is weer een flexibel abonnement mogelijk voor 1x per week tijdens verenigingsuren. Dat betekent dat leden zelf hun tijd en/of dag mogen kiezen, en zonder goedkeuring van dag mogen wisselen binnen die week.

De prijs van zo’n flexibel abonnement is wel hoger, dan bij een vast trainingsmoment.

Schaatsseizoen 2024-2025

Het schaatsseizoen 2024-2025 telt 21 weken. De baan gaat open op zaterdag 12 oktober 2024 en sluit op zondag 9 maart 2025. Op woensdag 25 december 2024 en woensdag 1 januari 2025 is de baan gesloten.

Optisport-toegangs(chip)pas

Toegang tot de baan is mogelijk via het poortje d.m.v. de Optisport-chippas. Indien je deze nog niet in bezit hebt, dan wordt eenmalig € 9,50 in rekening gebracht. Toegang tot de hal vanaf ca. 25 minuten vóór aanvang van trainingstijd.

Trainingsmenu 2024-2025

Verenigingsuren

Ook in het nieuwe seizoen 2024-2025 streven we naar trainingsgroepen van gelijkwaardig niveau. Dit heeft voordelen voor de groep, de individuele schaats(t)er en de trainers:

  • de trainer kan de training beter afstemmen op de groep;
  • de groep hoeft niet te wachten voordat de volgende opdracht of oefening uitgevoerd kan worden;
  • je rijdt niet als eenling op de 400 meter baan (ook belangrijk binnen het verenigingsgebeuren).

Wat is jouw schaatsniveau? Check het hier!

In onderstaande beschrijven we een aantal schaatsniveaus. Bepaal aan de hand daarvan welk schaatsniveau het beste bij je past en kies vervolgens het/de juiste trainingsmoment(en) volgens voorgaande tabel.

 Dit jaar werken we nauwer samen met andere ijsverenigingen, met name de Striene en IJsco. Dan kan het gebeuren dat mensen van deze verenigingen met onze Ballangrud-groep meetrainen. In een enkel geval kan het gebeuren dat als een groep van Ballangrud niet zo groot is en/of we geen trainer hebben, dat rijders van Ballangrud meetrainen met een groep van de Striene of IJsco.

Informatie over het trainingsmenu of specifieke vragen over niveau of techniek? Dan kun je terecht bij de technische commissie: tcballangrud@gmail.com

Tarieven schaatsseizoen 2024-2025

Leden:

  • abonnement verenigingsuur BASIS 1x per week vanaf 13 jaar:             € 137,50
  • abonnement verenigingsuur FLEX 1x per week vanaf 13 jaar:               € 158,15
  • abonnement verenigingsuur BASIS 1x per week, jeugd t/m 12 jr.:        € 103,10
  • abonnement verenigingsuur FLEX 1x per week jeugd t/m 12 jr.:           € 118,60
  • abonnement verenigingsuur BASIS 1x per week, 65+:                     € 103,10
  • abonnement verenigingsuur FLEX 1x per week, 65+:                       € 118,60

Trainers (te declareren bij de penningmeester):

  • begeleiderspas (trainer niet-licentiehouders) 1x per week                € 103,10
  • Kosten chippas ijsbaan: bij eerste keer aanschaf € 9,50

Laagdrempelig wedstrijden schaatsen voor de jeugd: Kleine Banen Toernooi )KBT)

Informatie voor licentiehouders

Voorgaande trainingmenu betreft alleen de recreatieve rijders. De licentiehouder/wedstrijdrijders worden door de ledenadministratie apart geïnformeerd per mail.

Ben je nog geen licentierijder, maar heb je wel belangstelling om op een “hoger niveau” te schaatsen en daarbij ook wedstrijden te rijden (wat overigens geen verplichting is)? Dan kun je dit kenbaar maken bij de ledenadministratie: p.elzinga@planet.nl

Licentiehouders trainen op één of meer van de de volgende tijdstippen:

12 september, 2024 21:20 | Jessica van Sluijs

Ontwerp door Jeroen Stroom